Vegetable lasagne

Vegetable lasagne

4.1 150 βαθμολογίες
Προετοιμασία 45 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 35 λεπτ.
8 portions

Υλικά

Lemon and ricotta
  • lemon zest only, no white pith
    1
  • garlic clove
    1
  • lemon juice (approx. 1 lemon)
    30 g
  • ricotta (see Tips)
    250 g
Béchamel sauce
  • unsalted butter
    50 g
  • plain flour
    50 g
  • full cream milk
    450 g
  • sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
Sauce and vegetable filling
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    100 g
  • brown onion (approx. 150 g), cut into halves
    1
  • garlic cloves
    2
  • fresh red chilli deseeded if preferred and cut into pieces
    1
  • olive oil
    40 g
  • canned whole tomatoes
    800 g
  • red wine
    100 g
  • fresh basil leaves only, torn into pieces
    3 sprigs
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, torn into pieces
    4 sprigs
  • dried oregano
    2 tbsp
  • sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 tsp
  • sweet potato peeled and cut into slices (1 cm)
    300 g
  • eggplant (approx. 260 g), cut into slices (1 cm)
    1
  • button mushrooms cut into slices
    250 g
  • zucchini (approx. 260 g), cut into slices (1 cm)
    1
  • kale leaves stalks removed and leaves torn into pieces (optional)
    3
Assembly
  • butter for greasing
  • fresh lasagne sheets
    500 g
  • mixed salad greens to serve

Διατροφή ανά 1 portion

Θερμίδες 503 kcal / 2112.6 kJ
Πρωτεΐνη 20 g
Λιπαρά 22.2 g
Υδατάνθρακες 51.1 g
Φυτικές ίνες 8.7 g
Κορεσμένα λιπαρά 10.4 g
Νάτριο 734.3 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων