
Συσκευές & Αξεσουάρ
Hummus z dyni
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ.
8 porcji
Υλικά
-
500 g dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 gałązki tymianku, świeżego
-
olej z pestek winogron do skropienia dyni
-
1 ząbek czosnku mały
-
10 liści mięty pieprzowej, świeżej średniej wielkości
-
1 łyżeczka pasty tahini jasnej, płynnej
-
2 łyżki soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
1 - 2 szczypty papryki ostrej, mielonej
-
70 g wody mineralnej, niegazowanej
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Διατροφή ανά 1 porcję
Θερμίδες
132.6 kcal /
554.7 kJ
Πρωτεΐνη
0.8 g
Λιπαρά
12.9 g
Υδατάνθρακες
4.8 g
Φυτικές ίνες
0.5 g
Κορεσμένα λιπαρά
1.3 g
Νάτριο
147.2 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο

SEZON NA THERMOMIX®
70 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνSos paprykowy à la Ajvar
55 λεπτ.
Sos pomidorowy z tuńczykiem
45 λεπτ.
Marynata miodowa z chili
15 λεπτ.
Dip z zielonymi oliwkami
10 λεπτ.
Sos BBQ
30 λεπτ.
Sos soubise
30 λεπτ.
Pesto pomidorowe
15 λεπτ.
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1ωρ. 5 λεπτ.
Kanapki z pastą z tofu
5 λεπτ.
Burgery z komosy ryżowej z żółtym ketchupem
2ωρ.
Salsa Verde
15 λεπτ.
Lutenica
1ωρ. 50 λεπτ.