Tandoori chicken

Tandoori chicken

4.9 79 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
6 portions

Υλικά

Tandoori paste
  • coriander seeds
    1 tbsp
  • cumin seeds
    1 ½ tbsp
  • cardamom pods (black)
    6
  • whole cloves
    10
  • Kashmiri chilli powder
    2 tbsp
  • ground turmeric
    1 tbsp
  • ground cinnamon
    2 tbsp
  • salt
    1 tbsp
  • brown sugar
    60 g
  • tomato paste
    120 g
  • garlic paste (see Tips)
    120 g
  • ginger paste (see Tips)
    80 g
  • olive oil plus extra for preserving
    200 g
Tandoori chicken
  • water for soaking
  • oil for greasing
  • chicken thigh fillets cut into pieces (3 cm)
    800 g
  • lemon juice only
    ½
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • natural yoghurt
    200 g
  • ghee (see Tips)
    30 g
  • fresh mint leaves for garnishing
  • lemon wedges, to serve

Διατροφή ανά 1 portions

Θερμίδες 360.8 kcal / 1515.7 kJ
Πρωτεΐνη 26.9 g
Λιπαρά 23.4 g
Υδατάνθρακες 10.1 g
Φυτικές ίνες 2.4 g
Κορεσμένα λιπαρά 7.7 g
Νάτριο 688.3 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων