
Συσκευές & Αξεσουάρ
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 40 λεπτ.
12 porcji
Υλικά
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia naczynia żaroodpornego i do podania
-
600 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki chili, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
25 g bułki tartej (προαιρετικό πεδίο)
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Διατροφή ανά 1 porcję
Θερμίδες
84.7 kcal /
354.5 kJ
Πρωτεΐνη
2.3 g
Λιπαρά
5.8 g
Υδατάνθρακες
6.8 g
Φυτικές ίνες
1.8 g
Κορεσμένα λιπαρά
0.7 g
Νάτριο
61.1 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο

KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
11 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνSos pomidorowy z tuńczykiem
45 λεπτ.
Kanapki z pastą z tofu
5 λεπτ.
Kremowy sos brokułowy
35 λεπτ.
Wegański sos pomidorowo-marchewkowy
25 λεπτ.
Ketchup
1ωρ.
Sos paprykowy z salami
45 λεπτ.
Karmelizowany por
20 λεπτ.
Pasta karczochowa
5 λεπτ.
Pâté z wędzonego pstrąga
1ωρ. 20 λεπτ.
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 λεπτ.
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1ωρ.
Pâté z kurzych wątróbek
3ωρ. 30 λεπτ.