
Συσκευές & Αξεσουάρ
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 40 λεπτ.
12 porcji
Υλικά
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia naczynia żaroodpornego i do podania
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, przekrojonej na pół600 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
orzechów włoskich, łuskanych100 g
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
chili, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
bułki tartej (προαιρετικό πεδίο)25 g
Διατροφή ανά 1 porcję
Θερμίδες
84.7 kcal /
354.5 kJ
Πρωτεΐνη
2.3 g
Λιπαρά
5.8 g
Υδατάνθρακες
6.8 g
Φυτικές ίνες
1.8 g
Κορεσμένα λιπαρά
0.7 g
Νάτριο
61.1 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο

KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
11 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνMarynata jogurtowa z curry do kurczaka
5 λεπτ.
Marynata grillowa
10 λεπτ.
Sos do potraw z grilla
15 λεπτ.
Karkówka marynowana z grilla
3ωρ. 20 λεπτ.
Marynata ziołowa
10 λεπτ.
Ser do smarowania
1ωρ.
Masło czosnkowo-ziołowe
5 λεπτ.
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 λεπτ.
Tapenada
5 λεπτ.
Marynata barbecue
15 λεπτ.
Dip curry z daktylami
5 λεπτ.
Marynata miodowa z chili
15 λεπτ.