
Συσκευές & Αξεσουάρ
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 55 λεπτ.
5 porcji
Υλικά
-
30 g cebuli
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
800 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki, np. San Marzano, Lima, malinowych
-
10 - 15 g liści bazylii, świeżych
-
1 łyżeczka soli
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Διατροφή ανά 1 porcję
Θερμίδες
85.7 kcal /
358.6 kJ
Πρωτεΐνη
1.6 g
Λιπαρά
6.3 g
Υδατάνθρακες
7.1 g
Φυτικές ίνες
2.1 g
Κορεσμένα λιπαρά
0.9 g
Νάτριο
473.7 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο

WŁOSKIE SOSY
8 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνSos pomidorowy z tuńczykiem
45 λεπτ.
Kanapki z pastą z tofu
5 λεπτ.
Kremowy sos brokułowy
35 λεπτ.
Wegański sos pomidorowo-marchewkowy
25 λεπτ.
Ketchup
1ωρ.
Sos paprykowy z salami
45 λεπτ.
Karmelizowany por
20 λεπτ.
Pasta karczochowa
5 λεπτ.
Pâté z wędzonego pstrąga
1ωρ. 20 λεπτ.
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 λεπτ.
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1ωρ.
Pâté z kurzych wątróbek
3ωρ. 30 λεπτ.