Συσκευές & Αξεσουάρ
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 55 λεπτ.
5 porcji
Υλικά
-
30 g cebuli
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
800 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki, np. San Marzano, Lima, malinowych
-
10 - 15 g liści bazylii, świeżych
-
1 łyżeczka soli
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Διατροφή ανά 1 porcję
Νάτριο
473.7 mg
Πρωτεΐνη
1.6 g
Θερμίδες
358.6 kJ /
85.7 kcal
Λιπαρά
6.3 g
Φυτικές ίνες
2.1 g
Κορεσμένα λιπαρά
0.9 g
Υδατάνθρακες
7.1 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από άλλες 100 000 σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο
WŁOSKIE SOSY
8 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνHummus z warzywami - wersja podstawowa
10 λεπτ.
Masło ziołowe
15 λεπτ.
Pasta z oliwek
5 λεπτ.
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1ωρ. 40 λεπτ.
Salsa pico de gallo
5 λεπτ.
Sos sriracha mayo
5 λεπτ.
Toum (libański sos czosnkowy z białek)
15 λεπτ.
Ser labneh z ziołami w oliwie
85ωρ. 25 λεπτ.
Konfitura żurawinowa do mięs i serów
4ωρ. 45 λεπτ.
Tapenada
5 λεπτ.
Masło z ziołami
20 λεπτ.
Dressing z awokado i bazylii
10 λεπτ.