Chleb pszenno-jęczmienny na zakwasie żytnim

Chleb pszenno-jęczmienny na zakwasie żytnim

4.0 22 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 18ωρ. 45 λεπτ.
28 kromek

Υλικά

Zaczyn
  • 160 g mąki żytniej typu 720
  • 140 g wody źródlanej lub przegotowanej (patrz wskazówka)
  • 1 - 2 łyżki żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)
Ciasto właściwe
  • 200 g kaszy jęczmiennej perłowej
  • 400 g wody
  • ½ łyżeczki suchych drożdży (προαιρετικό πεδίο) (patrz wskazówka)
    5 g drożdży świeżych, pokruszonych (patrz wskazówka)
  • 450 g mąki pszennej chlebowej typu 750 lub 650, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu, ściereczki i chleba
  • olej ilość do natłuszczenia miski
  • 20 g soli
  • 10 kostek lodu (patrz wskazówka)

Βαθμός δυσκολίας

δύσκολη


Διατροφή ανά 1 kromkę

Θερμίδες 103.1 kcal / 431.7 kJ
Πρωτεΐνη 2.8 g
Λιπαρά 0.9 g
Υδατάνθρακες 22 g
Φυτικές ίνες 1.3 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων