Sałatka z czerwonej kapusty, komosy ryżowej i wegetariańskich kiełbas

Sałatka z czerwonej kapusty, komosy ryżowej i wegetariańskich kiełbas

4.0 3 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 35 λεπτ.
10 porcji

Υλικά

Sałatka
  • 200 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 800 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 500 g czerwonej kapusty pokrojonej na 5-6 cm kawałki
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 200 g wegetariańskich kiełbas pokrojonych w 5 mm plastry
  • 1 łyżka maku (προαιρετικό πεδίο)
Sos jogurtowy
  • 250 g jogurtu typu greckiego
  • 150 g majonezu
  • 60 g miodu płynnego
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 150.8 kcal / 631.4 kJ
Πρωτεΐνη 7.7 g
Λιπαρά 6.2 g
Υδατάνθρακες 17.7 g
Φυτικές ίνες 3.4 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων