
Συσκευές & Αξεσουάρ
Sos romesco
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 25 λεπτ.
2 słoiki
Υλικά
-
2 czerwone papryki (ok. 230 g każda)
-
180 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia papryk
-
50 g migdałów, blanszowanych
-
10 g papryczek chili, suszonych bez gniazd nasiennych (odmiana ñora, okrągła)
-
20 g białego chleba pokrojonego na kawałki, świeżego lub czerstwego
-
2 ząbki czosnku
-
150 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
20 g białego octu winnego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
1 - 2 szczypty chili, mielonego
-
1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
Βαθμός δυσκολίας
μέτρια
Διατροφή ανά 1 słoik
Θερμίδες
1050 kcal /
4396 kJ
Πρωτεΐνη
9.1 g
Λιπαρά
104.9 g
Υδατάνθρακες
25.6 g
Φυτικές ίνες
7.7 g
Κορεσμένα λιπαρά
13.7 g
Νάτριο
649.5 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνSos pomidorowy z tuńczykiem
45 λεπτ.
Kanapki z pastą z tofu
5 λεπτ.
Kremowy sos brokułowy
35 λεπτ.
Wegański sos pomidorowo-marchewkowy
25 λεπτ.
Ketchup
1ωρ.
Sos paprykowy z salami
45 λεπτ.
Karmelizowany por
20 λεπτ.
Pasta karczochowa
5 λεπτ.
Pâté z wędzonego pstrąga
1ωρ. 20 λεπτ.
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 λεπτ.
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1ωρ.
Pâté z kurzych wątróbek
3ωρ. 30 λεπτ.