Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym

Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym

3.7 208 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 50 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 6 ząbek czosnku
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 30 g bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 400 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 50 g migdałów, blanszowanych
    50 g migdałów, w słupkach
  • oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia przystawki Varoma
  • 50 g białego wina
  • 600 g wody
  • 1 szczypta nitek szafranu
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 3 goździki
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 40 - 50 g grzanek pokrojonych na 1-2 cm kawałki
    40 - 50 g bułki tartej

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 612.8 kcal / 2565.4 kJ
Πρωτεΐνη 33 g
Λιπαρά 42 g
Υδατάνθρακες 28.8 g
Φυτικές ίνες 4.8 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων