Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym

Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym

3.7 206 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 50 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • ząbek czosnku
    6
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
    500 g
  • bułki tartej
    30 g
  • jajko
    1
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    400 g
  • migdałów, blanszowanych
    50 g
    50 g migdałów, w słupkach
  • oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia przystawki Varoma
  • białego wina
    50 g
  • wody
    600 g
  • nitek szafranu
    1 szczypta
  • liść laurowy, suszony
    1
  • goździki
    3
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • grzanek pokrojonych na 1-2 cm kawałki
    40 - 50 g
    40 - 50 g bułki tartej

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 612.8 kcal / 2565.4 kJ
Πρωτεΐνη 33 g
Λιπαρά 42 g
Υδατάνθρακες 28.8 g
Φυτικές ίνες 4.8 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων