Bigos z czerwonej kapusty

Bigos z czerwonej kapusty

4.2 147 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 30 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • kiełbasy wieprzowej, wędzonej (np. śląskiej lub toruńskiej), pokrojonej w półplasterki
    200 g
  • czerwonej kapusty pokrojonej na 5 cm kawałki
    700 g
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    350 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • rodzynek
    100 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • cukru
    10 - 20 g
  • goździki
    2
  • liście laurowe, suszone
    2
  • czerwonego wina, wytrawnego
    200 g
  • wody
    150 - 200 g
  • soli
    1 - 2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • mąki ziemniaczanej
    10 - 20 g

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 306 kcal / 1284 kJ
Πρωτεΐνη 10.4 g
Λιπαρά 12.8 g
Υδατάνθρακες 38.8 g
Φυτικές ίνες 7.2 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων