Kotlety (croquetas) faszerowane serem i boczkiem z sosem pomidorowym

Kotlety (croquetas) faszerowane serem i boczkiem z sosem pomidorowym

4.7 488 βαθμολογίες
Προετοιμασία 40 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 10 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    40 g
    40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • białego chleba tostowego, w kromkach pokrojonego na kawałki
    80 g
  • mleka
    150 g
  • sera żółtego np. salami lub gouda, pokrojonego w 2-3 cm kostkę (12 szt.)
    120 g
    120 g włoskiego sera Provolone, pokrojonego w 2-3 cm kostkę (12 szt.)
  • chudego boczku, wędzonego, w plastrach (6 szt.)
    90 g
  • ząbki czosnku
    2
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
    1000 g
  • jajka
    4
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • soli
    2 - 2 ½ łyżeczki
  • mąka pszenna ilość do obtoczenia pulpetów
  • krojonych pomidorów, z puszki
    800 g
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • cukru
    40 g
  • ziół prowansalskich, suszonych
    2 łyżeczki
  • olej rzepakowy do smażenia

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 746.1 kcal / 3121.7 kJ
Πρωτεΐνη 46.1 g
Λιπαρά 54.8 g
Υδατάνθρακες 21.4 g
Φυτικές ίνες 2.4 g
Κορεσμένα λιπαρά 19.6 g
Νάτριο 1408.8 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων