
Συσκευές & Αξεσουάρ
Sos maltański
Προετοιμασία 5 λεπτ.
Σύνολο 10 λεπτ.
4 porcje
Υλικά
-
4 żółtka
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy (προαιρετικό πεδίο) ekologicznej, bez białych błonek
-
80 - 100 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ - ¾ łyżeczki musztardy Dijon
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Διατροφή ανά 1 porcję
Θερμίδες
270 kcal /
1129.6 kJ
Πρωτεΐνη
2.6 g
Λιπαρά
28 g
Υδατάνθρακες
3.2 g
Φυτικές ίνες
0.1 g
Κορεσμένα λιπαρά
16.7 g
Νάτριο
309.4 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο

WYTRAWNE SOSY
12 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνSalsa Verde
15 Min
Sos pomidorowy Aurora
20 Min
Oliwa czosnkowa
10 Min
Wegański sos boloński
40 Min
Ketchup
1 Std.
Pâté z wędzonego pstrąga
1 Std. 20 Min
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 Min
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1 Std.
Pâté z kurzych wątróbek
3 Std. 30 Min
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1 Std.
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM7)
1 Std.
Pesto pistacjowe
10 Min