Sos pieczeniowy

Sos pieczeniowy

3.4 183 βαθμολογίες
Προετοιμασία 5 λεπτ.
Σύνολο 55 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • oleju
    40 g
  • karkówki wieprzowej bez kości i ścięgien, pokrojonej na 3 cm kawałki
    600 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • wody
    400 g
  • czerwonego wina, wytrawnego
    40 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżka
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    ½ - ¾ łyżeczki
    ½ - ¾ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • liście laurowe, suszone
    2
  • nasion kozieradki (προαιρετικό πεδίο) mielonych
    ½ łyżeczki
  • cukru trzcinowego (προαιρετικό πεδίο) muscovado
    1 łyżeczka
  • lubczyku, suszonego (προαιρετικό πεδίο)
    1 łyżeczka
  • wody
    3 łyżeczki
  • skrobi ziemniaczanej
    2 łyżeczki
  • masła pokrojonego na kawałki
    40 g
  • wody do Mycia Wstępnego
    1000 g
  • octu do Mycia Wstępnego
    50 g

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 217.3 kcal / 909.6 kJ
Πρωτεΐνη 1.3 g
Λιπαρά 19.8 g
Υδατάνθρακες 8.3 g
Φυτικές ίνες 0.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 6.5 g
Νάτριο 782 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων