Faszerowane gnocchi z sosem pomidorowym

Faszerowane gnocchi z sosem pomidorowym

3.9 12 βαθμολογίες
Προετοιμασία 55 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 20 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
Ciasto na gnocchi
  • 500 g wody
  • 500 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka soli
Duszona bułka tarta z anchois
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 1 - 2 szczypty chili, mielonego
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 100 g bułki tartej
  • 10 - 12 filetów z anchois, w oleju odsączonych, pokrojonych na kawałki
Sos pomidorowy i formowanie gnocchi
  • 100 - 120 g sera mozzarella pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 100 g pora tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry
  • 30 g oliwy z oliwek
  • mąka pszenna do oprószenia deski
  • 500 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 10 g bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 1 - 2 szczypty cukru
  • 2 łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania gnocchi
  • woda do zwilżenia dłoni i gotowania gnocchi

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 798 kcal / 3341 kJ
Πρωτεΐνη 31 g
Λιπαρά 27.3 g
Υδατάνθρακες 108.8 g
Φυτικές ίνες 7.5 g
Κορεσμένα λιπαρά 8.5 g
Νάτριο 2445 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων