Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami

Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami

4.2 34 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 5ωρ. 35 λεπτ.
16 porcji

Υλικά

Farsz
  • bazylii, świeżej tylko liście
    5 g
  • czarnych oliwek, bez pestek odsączonych z zalewy
    120 g
  • wody
    500 g
  • jajek
    7
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na kawałki
    200 g
    200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia fasolki i do smaku
    1 łyżeczka
  • oleju o neutralnym smaku, np. rzepakowego, tłoczonego na zimno
    200 g
    200 g oliwy z oliwek
  • ząbek czosnku
    1
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
    1 szczypta
  • chleby pełnoziarniste o wydłużonym kształcie (Ø kromki 8-9 cm), np. chleb drwalski (ok. 400 g każdy)
    2

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 283.4 kcal / 1186.7 kJ
Πρωτεΐνη 7.1 g
Λιπαρά 17.1 g
Υδατάνθρακες 26.8 g
Φυτικές ίνες 3.2 g
Κορεσμένα λιπαρά 1.8 g
Νάτριο 612.3 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων