Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)

Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)

4.8 110 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 16ωρ. 30 λεπτ.
2 sztuki

Υλικά

Zaczyn żytni (dzień wcześniej)
  • 140 g wody
  • 10 g żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)
  • 130 g mąki żytniej typu 720
Ciasto właściwe
  • 400 g wody
  • 5 g drożdży świeżych (προαιρετικό πεδίο) pokruszonych (patrz wskazówka)
  • 120 g mąki żytniej typu 720
  • 560 g mąki pszennej chlebowej typu 750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 10 g miodu
    10 g ekstraktu słodowego w proszku
  • 2 łyżeczki soli
  • 3 łyżeczki przyprawy do chleba (προαιρετικό πεδίο) (patrz wskazówka)
  • olej rzepakowy do natłuszczenia
    olej kokosowy, do natłuszczenia

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 sztukę

Νάτριο 1183 mg
Πρωτεΐνη 44 g
Θερμίδες 7183 kJ / 1718 kcal
Λιπαρά 8 g
Φυτικές ίνες 28 g
Κορεσμένα λιπαρά 1 g
Υδατάνθρακες 361 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων