Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy

Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy

4.6 248 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
8 porcji

Υλικά

  • 100 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 1000 g wody plus dodatkowa ilość do namoczenia soczewicy
  • 5 g oliwy z oliwek
  • 1 ½ - 2 łyżeczki soli
  • 1 jabłko bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
  • 2 cebule dymki tylko białe części, przekrojone na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
  • 120 g majonezu, wegańskiego
  • 10 g szczypiorku, świeżego z cebuli dymki, posiekanego
  • 2 łyżeczki curry, mielonego
  • 2 łyżeczki płatków drożdżowych nieaktywnych
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 173 kcal / 726 kJ
Πρωτεΐνη 6 g
Λιπαρά 9 g
Υδατάνθρακες 16 g
Φυτικές ίνες 4 g
Κορεσμένα λιπαρά 1 g
Νάτριο 436 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων