Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami

Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami

4.1 124 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • cebuli przekrojonej na pół
    60 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • oleju
    30 g
    30 g oliwy z oliwek
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    500 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    200 g
  • wody
    930 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu białego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • jajka dokładnie umyte
    4
  • pieczarek pokrojonych w ćwiartki lub plastry
    300 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    4 łyżki
    4 łyżki crème fraîche, min. 30% tłuszczu
  • szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
    ½ pęczka

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 295.6 kcal / 1236.8 kJ
Πρωτεΐνη 11.6 g
Λιπαρά 14.7 g
Υδατάνθρακες 31.7 g
Φυτικές ίνες 4.9 g
Κορεσμένα λιπαρά 3.5 g
Νάτριο 718.9 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων