Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą

Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą

4.6 102 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 30 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 80 g ziemniaków, woskowych (niemączystych), pokrojonych na kawałki
  • 80 g ogórków konserwowych odsączonych (zalewę zachować), pokrojonych na kawałki
  • 250 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 30 g oleju
  • 300 g cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
  • 550 g kiełbasy np. podwawelskiej, myśliwskiej, pokrojonej w 1 cm plastry
  • 50 g kapusty kiszonej odsączonej, pokrojonej na kawałki
  • 150 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 250 g wody
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • 4 łyżeczki kwaśnej śmietany
  • 4 plastry cytryny

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 546.9 kcal / 2288.1 kJ
Πρωτεΐνη 23.9 g
Λιπαρά 43 g
Υδατάνθρακες 19 g
Φυτικές ίνες 4.3 g
Κορεσμένα λιπαρά 11.6 g
Νάτριο 1436.6 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων