Kurczak w cieście francuskim

Kurczak w cieście francuskim

4.7 1.7K βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
2 porcje

Υλικά

  • 2 filety z piersi kurczaka, bez skóry w całości (ok. 150 g każdy)
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • zioła prowansalskie, suszone do oprószenia
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 80 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
  • 30 g masła
  • olej do smażenia
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 275 g)
  • ½ opakowania sera camembert pokrojonego w plastry (60 g)
  • 1 jajko roztrzepane, do posmarowania
  • ziarna sezamu, białego do posypania
  • 50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 czubata łyżeczka musztardy Dijon

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 1128 kcal / 4719.4 kJ
Πρωτεΐνη 52 g
Λιπαρά 78.7 g
Υδατάνθρακες 53.1 g
Φυτικές ίνες 3.2 g
Κορεσμένα λιπαρά 34.1 g
Νάτριο 1230.8 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων