Ψητό ρυζόγαλο με μήλα

Καμία βαθμολογία
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 45 λεπτ.
10 μερίδες

Υλικά

  • λευκό κοντόκοκκο ρύζι, για ρυζόγαλο
    250 γρ.
  • γάλα
    800 γρ.
  • βούτυρο σε κομμάτια, και λίγο ακόμη για το βουτύρωμα του ταψιού
    100 γρ.
  • αλάτι
    1 πρέζα
  • ζάχαρη βανίλιας
    1 κ.γλ.
  • ρούμι (προαιρετικό πεδίο) ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
    2 - 3 κ.σ.
  • σταφίδα (προαιρετικό πεδίο) ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
    2 - 3 κ.σ.
  • μήλα, ξινά ξεφλουδισμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
    600 γρ.
  • χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο
    20 γρ.
  • ζάχαρη και λίγο ακόμη για το πασπάλισμα
    80 γρ.
  • αβγά
    5
  • κανέλα, τριμμένη (προαιρετικό πεδίο)
    ½ κ.γλ.
  • αμύγδαλα φιλέ (σε λεπτές φέτες)
    100 γρ.

Διατροφή ανά 1 μερίδα

Θερμίδες 372 kcal / 1556.6 kJ
Πρωτεΐνη 9.7 g
Λιπαρά 18.4 g
Υδατάνθρακες 44.4 g
Φυτικές ίνες 3 g
Κορεσμένα λιπαρά 8 g
Νάτριο 91.9 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων