
Συσκευές & Αξεσουάρ
Lemon and elderflower ombre cake
Προετοιμασία 2ωρ. 30 λεπτ.
Σύνολο 5ωρ. 30 λεπτ.
24 portions
Υλικά
Light Sponges
-
unsalted butter for greasing
-
lemon zest only, no white pith½
-
caster sugar200 g
-
unsalted butter softened225 g
-
eggs4
-
elderflower cordial3 tbsp
-
self-raising flour225 g
-
ground turmeric3 pinches
Darker sponges
-
unsalted butter for greasing
-
lemon zest only, no white pith½
-
caster sugar200 g
-
unsalted butter softened225 g
-
eggs4
-
elderflower cordial3 tbsp
-
self-raising flour225 g
-
ground turmeric2 tsp
Lemon butter filling
-
lemon juice (approx. 1 lemon)40 g
-
caster sugar70 g
-
unsalted butter80 g
-
eggs2
Butter icing
-
unsalted butter softened500 g
-
icing sugar700 g
-
pouring (whipping) cream1 tbsp
-
elderflower cordial2 tsp
-
ground turmeric1 ¼ tsp
Βαθμός δυσκολίας
δύσκολη
Διατροφή ανά 1 portion
Νάτριο
327.3 mg
Πρωτεΐνη
5.6 g
Θερμίδες
2522 kJ /
600.5 kcal
Λιπαρά
37.8 g
Φυτικές ίνες
0.8 g
Κορεσμένα λιπαρά
23.9 g
Υδατάνθρακες
63 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΜπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνBoston Bun
2h 45min
Lemon meringue tarts
25h 30min
Meringues
5h
Almond tuiles
30min
Mini lemon curd tarts
2h 20min
Piernik (Polish honey cake)
2h 50min
Black forest cake
5h
Dani Valent's Basque cheesecake
2h 10min
Macadamia chocolate cookies
45min
Mixed berry pavlova stack
5h 30min
Ombré cake
4h
Chocolate truffle cake
2h 15min