Ταλιατέλες με κοτόπουλο και πέστο από σπανάκι και αμύγδαλα

Ταλιατέλες με κοτόπουλο και πέστο από σπανάκι και αμύγδαλα

4.7 54 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 35 λεπτ.
4 μερίδες

Υλικά

Κοτόπουλο
  • στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα κομμένο σε λωρίδες (περίπου 1 εκ.)
    700 γρ.
  • χυμό λεμονιού
    50 γρ.
Πέστο από σπανάκι και αμύγδαλα
  • τυρί παρμεζάνα χωρίς τη σκληρή φλούδα, σε κομμάτια (3 εκ.), και λίγη ακόμα για το γαρνίρισμα
    50 γρ.
  • σπανάκι baby, φρέσκο
    60 γρ.
  • αμύγδαλα, ασπρισμένα
    30 γρ.
  • σκελίδα σκόρδο
    1
  • εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
    100 γρ.
  • θαλασσινό αλάτι
    ¼ κ.γλ.
Ζυμαρικά
  • νερό
    1200 γρ.
  • πάστα ζωμού κοτόπουλου (βλ. συμβουλές)
    1 κ.γλ.
  • αλάτι για το κοτόπουλο
  • μαύρο πιπέρι, αλεσμένο για το κοτόπουλο
  • ταλιατέλες (ζυμαρικά με αβγό) σε φωλιές (βλ. συμβουλές)
    400 γρ.

Διατροφή ανά 1 μερίδα

Θερμίδες 856 kcal / 3598 kJ
Πρωτεΐνη 58.3 g
Λιπαρά 37.2 g
Υδατάνθρακες 69.6 g
Φυτικές ίνες 5 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων