
Συσκευές & Αξεσουάρ
Beetroot Harissa Falafel; Sumac-spiced Houmous; Tomato Pomegranate Salad with Perfect Pitta
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 20 λεπτ.
6 portions
Υλικά
Chickpeas
-
dried chickpeas200 g
-
water for soaking
Pitta Bread
-
dried instant yeast1 tsp
-
water270 g
-
sugar1 tsp
-
strong white bread flour500 g
-
salt2 tsp
-
olive oil plus extra for greasing1 tsp
Houmous
-
garlic cloves2
-
tinned chickpeas rinsed, drained (1 x 400 g tin)240 g
-
tahini40 g
-
olive oil60 g
-
lemon juice30 g
-
sumac3 tsp
-
salt½ tsp
-
sumac for sprinkling
Falafel
-
raw beetroot peeled, cut in pieces (4 cm)300 g
-
onions quartered150 g
-
olive oil10 g
-
ground cumin2 tsp
Tomato Salad and Falafel
-
fresh mint leaves60 g
-
blanched almonds30 g
-
olive oil plus 6 Tbsp30 g
-
red wine vinegar15 g
-
sugar1 tsp
-
salt2 ½ tsp
-
breadcrumbs70 g
-
tahini1 Tbsp
Finalisation
-
cherry tomatoes halved300 g
-
pomegranate seeds70 g
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Διατροφή ανά 1 portion
Θερμίδες
951 kcal /
3979 kJ
Πρωτεΐνη
26 g
Λιπαρά
46 g
Υδατάνθρακες
113 g
Φυτικές ίνες
14 g
Κορεσμένα λιπαρά
6 g
Νάτριο
2206 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε

Plant-based Party
8 Συνταγές
Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία
Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνPaneer Makhani
1 godz.
Mexican Black Bean Tacos with Sweetcorn Salsa and Avocado
30 min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Potato Cakes
45 min
Baby-friendly Delicious Coconut Dhal
30 min
Lentil Moussaka
2 godz. 20 min
Churros with Chocolate Coconut Ganache
1 godz. 5 min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 min
Spinach and Butternut Squash Roulade
2 godz.
Mushroom Bolognese with Courgette Noodles
50 min