Wegańska zupa grzybowo-porowa z dzikim ryżem

Wegańska zupa grzybowo-porowa z dzikim ryżem

3.8 23 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
1 porcja

Υλικά

  • 50 g dzikiego ryżu
  • 200 g ciepłej wody
  • 30 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g grzybów, świeżych np. prawdziwki, kurki, podgrzybki, pokrojonych w 0,5 cm plastry
    100 g grzybów, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, np. prawdziwki, kurki, podgrzybki, pokrojonych w 0,5 cm plastry
  • 40 g pora pokrojonego w 0,5 cm plastry
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 200 g wody
  • 150 g mleczka kokosowego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • natka pietruszki, świeża do dekoracji
  • sok z limonki, świeżo wyciśnięty do skropienia

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 718.2 kcal / 3004.9 kJ
Πρωτεΐνη 15.5 g
Λιπαρά 41.7 g
Υδατάνθρακες 59 g
Φυτικές ίνες 6 g
Κορεσμένα λιπαρά 24.2 g
Νάτριο 1218 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων