Τούρτα Γεώδης

Καμία βαθμολογία
Προετοιμασία 1ωρ. 30 λεπτ.
Σύνολο 4ωρ.
24 μερίδες

Υλικά

Κρύσταλλοι (σκληρές καραμέλες)
  • ζάχαρη
    500 γρ.
  • γλυκόζη
    2 κ.σ.
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής βιολετί
    4 σταγόνες
  • νερό
    2140 γρ.
  • ξίδι
    λίγες σταγόνες
Κέικ
  • βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, σε κομμάτια, και λίγο ακόμα για το βουτύρωμα
    400 γρ.
  • ζάχαρη
    400 γρ.
  • αλάτι
    ½ κ.γλ.
  • εκχύλισμα βανίλιας, φυσικό
    1 κ.σ.
  • αβγά
    6
  • κακάο, άγλυκο
    50 γρ.
  • μπέικιν πάουντερ
    1 κ.σ.
  • αλεύρι φαρίνα (Κύπρος) ή σκληρό αλεύρι (Ελλάδα)
    350 γρ.
Κρέμα για τη γέμιση
  • τυρί μασκαρπόνε
    450 γρ.
  • κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
    450 γρ.
  • ζάχαρη
    150 γρ.
  • κακάο, άγλυκο
    25 γρ.
Συναρμολόγηση
  • μάνγκο, ώριμα κομμένα σε κομμάτια (2 εκ.)
    500 γρ.
  • chocolate chips (σταγόνες σοκολάτας)
    2 κ.σ.
Διακόσμηση
  • ζαχαρόπαστα λευκή
    750 - 1000 γρ.
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής χρυσό
    2 - 3 σταγόνες

Διατροφή ανά 1 μερίδα

Θερμίδες 669 kcal / 2799 kJ
Πρωτεΐνη 5.4 g
Λιπαρά 31 g
Υδατάνθρακες 93.4 g
Φυτικές ίνες 1.1 g
Κορεσμένα λιπαρά 19 g
Νάτριο 76.2 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων