Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami

Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami

3.8 46 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 30 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • 300 g korzenia pietruszki pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 50 g cebuli pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 10 ząbków czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 125 g migdałów, blanszowanych
  • 900 g wody
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • 2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli
  • 20 czerwonych winogron pokrojonych w ćwiartki, do dekoracji

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 193 kcal / 811 kJ
Πρωτεΐνη 6.2 g
Λιπαρά 14.5 g
Υδατάνθρακες 15.8 g
Φυτικές ίνες 5.9 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων