Kaszotto z grzybami

Kaszotto z grzybami

4.4 249 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 250 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 700 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 70 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 1 - 1 ½ ząbka czosnku
  • 50 g masła
  • 250 g grzybów, świeżych (np. maślaków, podgrzybków), pokrojonych w paski
    250 g grzybów, mrożonych, (np. maślaków, podgrzybków), uprzednio rozmrożonych, pokrojonych w paski
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 g sera parmezan pokrojonego w 1-2 mm plastry

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 352.5 kcal / 1474.6 kJ
Πρωτεΐνη 12.7 g
Λιπαρά 13.8 g
Υδατάνθρακες 50.4 g
Φυτικές ίνες 7.6 g
Κορεσμένα λιπαρά 7.8 g
Νάτριο 301.9 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων