Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą

Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą

4.3 236 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
5 porcji

Υλικά

  • 350 g kapusty włoskiej bez twardych części, pokrojonej na 5 cm kawałki
  • 30 g masła
  • 350 g ziemniaków pokrojonych w 1,5-2 cm kostkę
  • 250 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. śląskiej, toruńskiej, pokrojonej w 5 mm plastry
  • 900 g wody
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki kminku, mielonego
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej (προαιρετικό πεδίο)
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 272.1 kcal / 1138.4 kJ
Πρωτεΐνη 8.9 g
Λιπαρά 19.2 g
Υδατάνθρακες 17.3 g
Φυτικές ίνες 3.9 g
Κορεσμένα λιπαρά 7.7 g
Νάτριο 678.1 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων