Συσκευές & Αξεσουάρ
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 30 λεπτ.
6 porcji
Υλικά
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 - 5 ząbków czosnku
-
200 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
200 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
150 g piwa jasnego
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
20 g mąki pszennej (patrz wariant)
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
krakersy solone do podania
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Διατροφή ανά 1 porcję
Νάτριο
493 mg
Πρωτεΐνη
17.3 g
Θερμίδες
1322.6 kJ /
316.1 kcal
Λιπαρά
23.6 g
Φυτικές ίνες
0.5 g
Κορεσμένα λιπαρά
14.3 g
Υδατάνθρακες
7.3 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από άλλες 100 000 σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο
DZIEŃ TATY
20 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
FONDUE
10 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνHummus z pieczoną papryką (BLW, dla dzieci)
50 λεπτ.
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1ωρ. 40 λεπτ.
Orientalny sos słodko-kwaśny
15 λεπτ.
Masło ziołowe
10 λεπτ.
Adżika
40 λεπτ.
Hummus z bobu
1ωρ.
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 λεπτ.
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1ωρ.
Pâté z kurzych wątróbek
3ωρ. 30 λεπτ.
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1ωρ.
Smarowidło (pâté) z tuńczyka
1ωρ. 55 λεπτ.
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 λεπτ.