
Συσκευές & Αξεσουάρ
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 30 λεπτ.
6 porcji
Υλικά
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 - 5 ząbków czosnku
-
200 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
200 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
150 g piwa jasnego
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
20 g mąki pszennej (patrz wariant)
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
krakersy solone do podania
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Διατροφή ανά 1 porcję
Θερμίδες
316.1 kcal /
1322.6 kJ
Πρωτεΐνη
17.3 g
Λιπαρά
23.6 g
Υδατάνθρακες
7.3 g
Φυτικές ίνες
0.5 g
Κορεσμένα λιπαρά
14.3 g
Νάτριο
493 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο

DZIEŃ TATY
20 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία

FONDUE
10 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνPrzecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1ωρ. 10 λεπτ.
Sos paprykowy à la Ajvar
55 λεπτ.
Kremowy sos brokułowy
35 λεπτ.
Sos pomidorowy z tuńczykiem
45 λεπτ.
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 λεπτ.
Szybki sos beszamelowy
10 λεπτ.
Ketchup
1ωρ.
Sos pomidorowy
40 λεπτ.
Sos paprykowy z salami
45 λεπτ.
Sos warzywny do makaronu
40 λεπτ.
Sos serowy Mornay
10 λεπτ.
Hummus z pieczoną papryką (BLW, dla dzieci)
50 λεπτ.