Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone

Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone

3.1 54 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 200 - 250 g ryżu basmati
  • 500 - 700 g zielonych szparagów bez twardych końcówek
Cytrynowy sos zabajone
  • 4 żółtka
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 porcję

Πρωτεΐνη 13.9 g
Θερμίδες 1467.2 kJ / 350.7 kcal
Λιπαρά 9.8 g
Φυτικές ίνες 4 g
Υδατάνθρακες 52 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων