Makaron z bakłażanem "po bolońsku"

Makaron z bakłażanem "po bolońsku"

4.3 1.1K βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 35 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    60 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    130 g
  • ząbki czosnku
    2
  • majeranku, suszonego
    1 - 1 ½ łyżeczki
    6 gałązek majeranku, świeżego, tylko liście
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • bakłażana pokrojonego na kawałki
    400 g
  • koncentratu pomidorowego
    30 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • bazylii, suszonej
    ½ - 1 łyżeczka
  • soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • makaronu, suchego (400-500 g), np. spaghetti, bucatini
    1 opakowanie
  • woda do gotowania makaronu
  • mieszane zioła, świeże np. majeranek, bazylia, oregano, do dekoracji

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 406.5 kcal / 1701.3 kJ
Πρωτεΐνη 15 g
Λιπαρά 7.3 g
Υδατάνθρακες 64.7 g
Φυτικές ίνες 7.2 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων