Makaron z bakłażanem "po bolońsku"

Makaron z bakłażanem "po bolońsku"

4.3 1.1K βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 35 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 130 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 - 1 ½ łyżeczki majeranku, suszonego
    6 gałązek majeranku, świeżego, tylko liście
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 g bakłażana pokrojonego na kawałki
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • ½ - 1 łyżeczka bazylii, suszonej
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 opakowanie makaronu, suchego (400-500 g), np. spaghetti, bucatini
  • woda do gotowania makaronu
  • mieszane zioła, świeże np. majeranek, bazylia, oregano, do dekoracji

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 406.5 kcal / 1701.3 kJ
Πρωτεΐνη 15 g
Λιπαρά 7.3 g
Υδατάνθρακες 64.7 g
Φυτικές ίνες 7.2 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων