Karbinadle z żymłą

Karbinadle z żymłą

4.6 33 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 35 λεπτ.
8 sztuk

Υλικά

  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 500 g mięsa wieprzowego bez ścięgien (np. szynki), pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
  • 150 - 170 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas (ok. 2 filety), odsączonych z zalewy, uprzednio namoczonych w wodzie, pokrojonych na kawałki
  • 30 - 40 g bułki tartej
  • 1 jajko
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • mąka pszenna ilość do obtoczenia kotletów
  • 8 bułek (np. kajzerek), do podania
  • musztarda łagodna, do posmarowania bułek
  • 1 - 2 ogórki kiszone pokrojone w 2 mm plastry

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 437 kcal / 1829.6 kJ
Πρωτεΐνη 23.1 g
Λιπαρά 20.9 g
Υδατάνθρακες 39.8 g
Φυτικές ίνες 1.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 3.3 g
Νάτριο 645.8 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων