
Συσκευές & Αξεσουάρ
Zupa caldo verde
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
6 porcji
Υλικά
-
250 g kapusty włoskiej bez twardych łodyg, pokrojonej na 4-5 cm kawałki
-
300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
1000 g wody
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
60 g kiełbasy chorizo pikantnej, pokrojonej w plastry
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Διατροφή ανά 1 porcję
Θερμίδες
140.2 kcal /
586.4 kJ
Πρωτεΐνη
4.7 g
Λιπαρά
7.3 g
Υδατάνθρακες
15.1 g
Φυτικές ίνες
3 g
Κορεσμένα λιπαρά
2 g
Νάτριο
728 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνChłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 λεπτ.
Fińska zupa z łososiem (Lohikeitto)
50 λεπτ.
Zupa z kukurydzy z kurczakiem
50 λεπτ.
Tarator - Bułgarski chłodnik
1ωρ. 10 λεπτ.
Kapuśniak kaszubski
45 λεπτ.
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 λεπτ.
Chłodnik ogórkowy
15 λεπτ.
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50 λεπτ.
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 λεπτ.
Zupa z pieczonej dyni
50 λεπτ.
Zupa z chleba
20 λεπτ.
Zupa jabłkowo-selerowa
40 λεπτ.