Ossobuco

Ossobuco

4.4 45 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 10 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 1000 - 1200 g giczy wołowej, z kością (2-3 szt.)
  • 350 g pomidorów dojrzałych, obranych, pokrojonych w ćwiartki
  • 50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 100 g wody
  • 100 g białego wina wytrawnego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g przecieru pomidorowego

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 449 kcal / 1879 kJ
Πρωτεΐνη 41 g
Λιπαρά 26 g
Υδατάνθρακες 11 g
Φυτικές ίνες 3.3 g
Κορεσμένα λιπαρά 9.3 g
Νάτριο 1159.3 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων