Zupa bryndzowa

Zupa bryndzowa

4.6 116 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    3
  • smalcu
    20 g
    20 g oleju rzepakowego
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
    100 g
  • białego wina, wytrawnego
    100 g
  • wody
    800 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone
  • ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę
    400 g
  • bryndzy pokrojonej na kawałki
    400 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    200 g
  • majeranku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • sól selerowa do smaku
    sól, do smaku
  • majeranek, świeży (προαιρετικό πεδίο) tylko liście, do dekoracji

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 405.5 kcal / 1697.8 kJ
Πρωτεΐνη 17.7 g
Λιπαρά 29.3 g
Υδατάνθρακες 16.8 g
Φυτικές ίνες 1.7 g
Κορεσμένα λιπαρά 13.7 g
Νάτριο 326.8 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων