Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym

Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym

4.0 93 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 55 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 30 g estragonu, świeżego tylko liście (patrz wariant)
  • 400 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2-3 cm kostkę
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g warzyw, mieszanych (np. różyczki brokułu, papryka, marchewka, fenkuł, kalarepa), pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, suszonych (προαιρετικό πεδίο)
  • 1200 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 250 g mieszanki ryżu białego i dzikiego
    250 g ryżu białego
  • 200 g mleka
  • 30 g mąki pszennej
  • 20 g masła

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Πρωτεΐνη 33.2 g
Θερμίδες 2137.5 kJ / 510.9 kcal
Λιπαρά 12.4 g
Φυτικές ίνες 4.6 g
Υδατάνθρακες 62.9 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων