Fasolka po bretońsku na szybko

Fasolka po bretońsku na szybko

3.8 1.2K βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 35 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • oleju
    10 g
  • kiełbasy (śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej w 0,5 cm plastry
    300 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    400 - 500 g
  • białej fasoli, z puszki bez zalewy, opłukanej pod bieżącą wodą (2 puszki)
    500 - 550 g
    500 - 550 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, bez zalewy, opłukanej pod bieżącą wodą (2 puszki)
  • liście laurowe, suszone
    3
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • majeranku, suszonego
    1 łyżeczka
  • cząbru, suszonego (προαιρετικό πεδίο)
    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • czosnku, granulowanego
    ½ łyżeczki
  • kminku, mielonego (προαιρετικό πεδίο)
    ¼ łyżeczki
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 323.8 kcal / 1380.5 kJ
Πρωτεΐνη 23.5 g
Λιπαρά 18.5 g
Υδατάνθρακες 15.5 g
Φυτικές ίνες 8.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 5.8 g
Νάτριο 1158.3 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων