Ryba w cieście bazyliowym

Ryba w cieście bazyliowym

4.5 215 βαθμολογίες
Προετοιμασία 40 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ.
4 porcje

Υλικά

Ciasto bazyliowe
  • 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 5 g bazylii, świeżej tylko liście
  • 2 jajka
  • 60 g mąki pszennej
  • 70 g wody mineralnej, gazowanej
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Przygotowanie i podanie ryby
  • 800 g filetów rybnych np. z dorsza lub okonia, pokrojonych na 5 cm kawałki
  • 2 - 3 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • 150 g sosu pomidorowego np. tomate frito (patrz wskazówka)
  • olej do smażenia

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 416 kcal / 1741.8 kJ
Πρωτεΐνη 47 g
Λιπαρά 4.8 g
Υδατάνθρακες 20 g
Φυτικές ίνες 0.9 g
Κορεσμένα λιπαρά 4.8 g
Νάτριο 752.8 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων