Zupa gołąbkowa

Zupa gołąbkowa

4.3 2.3K βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 55 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • kapusty włoskiej pokrojonej na 5 cm kawałki
    400 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    80 g
  • oleju rzepakowego
    15 g
  • mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
    200 g
  • wody
    1000 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    250 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • koncentratu pomidorowego
    30 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • majeranku, suszonego
    1 łyżeczka
  • ryżu białego, długoziarnistego
    100 g
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, ilość do podania

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 381.5 kcal / 1597.3 kJ
Πρωτεΐνη 14.8 g
Λιπαρά 14.8 g
Υδατάνθρακες 51.8 g
Φυτικές ίνες 8.5 g
Κορεσμένα λιπαρά 3.8 g
Νάτριο 1284.5 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων