Pstrąg w sosie holenderskim

Pstrąg w sosie holenderskim

4.5 251 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 5 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • pstrągi, świeże, oczyszczone (ok. 350 g każdy)
    2
  • sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
  • soli plus dodatkowa ilość do smaku
    ½ łyżeczki
  • pieprz czarny, mielony ilość do smaku
  • wody
    750 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    350 g
  • masło kilka kawałków, do ryby
  • warzyw, mieszanych świeżych (np. różyczek kalafiora, marchewki pokrojonej w plastry, szparagów)
    350 g
Sos holenderski
  • żółtka
    4
  • wody
    50 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    130 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego do smaku
    1 szczypta
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 g

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 706.9 kcal / 2957.8 kJ
Πρωτεΐνη 51.6 g
Λιπαρά 44.3 g
Υδατάνθρακες 24.3 g
Φυτικές ίνες 4.6 g
Κορεσμένα λιπαρά 21.3 g
Νάτριο 907.5 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων