
Συσκευές & Αξεσουάρ
Chleb pszenno-żytni na zakwasie
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 18ωρ. 20 λεπτ.
26 kromek
Υλικά
-
220 g żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)
-
510 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
330 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
15 g soli
-
skrobia ziemniaczana do oprószenia koszyka do wyrastania chleba
-
10 kostek lodu do zaparowania piekarnika
Βαθμός δυσκολίας
μέτρια
Διατροφή ανά 1 kromkę
Θερμίδες
81.9 kcal /
343 kJ
Πρωτεΐνη
2.5 g
Λιπαρά
0.4 g
Υδατάνθρακες
17.4 g
Φυτικές ίνες
0.8 g
Κορεσμένα λιπαρά
0.1 g
Νάτριο
224.8 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο

DOMOWA PIEKARNIA III
10 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνChleb tygrysi
4h
Chleb pszenno-żytni z kaszą gryczaną, chia i siemieniem lnianym na zakwasie
20h
Pszenno-żytni chleb z naczynia kamionkowego
2h
Różowe bułki z czarnuszką
2h
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1h 30min
Bezglutenowy chleb z garnka
3h
Tradycyjne bagietki
2h 30min
Bezglutenowy chleb tostowy
15h
Brioszka z czekoladą
2h 10min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2h 30min
Żytnie podpłomyki
2h 10min
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
1h 45min