Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego

Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego

4.4 136 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ. 20 λεπτ.
25 kromek

Υλικά

  • wody letniej, plus dodatkowa ilość do namoczenia pokrywy naczynia kamionkowego
    500 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • mąki orkiszowej (typ 850), plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    500 g
  • mąki żytniej (typ 720)
    300 g
    300 g mąki żytniej razowej
  • słonecznika łuskanego plus dodatkowa ilość do posypania chleba
    50 g
  • nasion kopru włoskiego, suszonych (προαιρετικό πεδίο) mielonych
    2 szczypty
  • kolendry, mielonej (προαιρετικό πεδίο)
    2 szczypty
  • kminku, mielonego
    1 łyżeczka
  • soli
    2 ½ łyżeczki
  • masło do natłuszczenia naczynia kamionkowego

Διατροφή ανά 1 kromkę

Θερμίδες 129 kcal / 541 kJ
Πρωτεΐνη 4 g
Λιπαρά 2 g
Υδατάνθρακες 23 g
Φυτικές ίνες 1.9 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων