Συσκευές & Αξεσουάρ
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ. 45 λεπτ.
6 sztuk
Υλικά
-
40 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
215 g mleka
-
1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g)
-
100 g cukru
-
450 g mąki pszennej typu 650, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
½ łyżeczki soli
-
7 jajek rozm. M, w tym 6 jajek zafarbowanych (patrz wskazówka)
-
1 żółtko do posmarowania chlebków
-
cukier perlisty (προαιρετικό πεδίο) do posypania chlebków
Βαθμός δυσκολίας
μέτρια
Διατροφή ανά 1 sztukę
Πρωτεΐνη
20.4 g
Θερμίδες
2104 kJ /
503 kcal
Λιπαρά
15.8 g
Υδατάνθρακες
69.8 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από άλλες 100 000 σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο
NEWSLETTER
10 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνBezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3ωρ. 10 λεπτ.
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1ωρ. 40 λεπτ.
Drożdżowa choinka z pesto
2ωρ. 20 λεπτ.
Bułki do hamburgerów
3ωρ.
Bezglutenowy chlebek arabski
1ωρ. 50 λεπτ.
Włoskie grissini
2ωρ.
Turecki płaski chleb
2ωρ.
Brioszka z czekoladą
2ωρ. 10 λεπτ.
Chleb pszenno-żytni z kaszą gryczaną, chia i siemieniem lnianym na zakwasie
20ωρ.
Dyniowe bułeczki (Thermomix® Nester)
2ωρ. 40 λεπτ.
Ślimaczki z pesto na parze
2ωρ. 5 λεπτ.
Thermomix® Party - Przepis 2
1ωρ. 5 λεπτ.