Wegańskie „flaczki” z boczniaków

4.4 1.1K βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • cebuli przekrojonej na pół
    120 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    120 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    80 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    60 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oleju
    30 g
  • wody
    650 g
  • boczniaków, świeżych pokrojonych w 0,5-1 cm paski
    500 g
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • papryki ostrej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu białego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • imbiru, suszonego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • koncentratu pomidorowego
    15 g
  • majeranku, suszonego
    2 łyżeczki

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 159 kcal / 663 kJ
Πρωτεΐνη 6 g
Λιπαρά 9 g
Υδατάνθρακες 19 g
Φυτικές ίνες 6 g
Κορεσμένα λιπαρά 0.8 g
Νάτριο 670 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων