Pierś z indyka z sosem żurawinowym

Pierś z indyka z sosem żurawinowym

4.7 328 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 13ωρ. 20 λεπτ.
8 porcji

Υλικά

  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka rozmarynu, suszonego, mielonego
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 2 łyżeczki szałwii, suszonej, otartej
  • 1 filet z piersi indyka, bez skóry i kości (ok. 1000 g)
  • 1000 g wody
  • 300 g żurawiny, świeżej
    300 g żurawiny, mrożonej, (patrz wskazówka)
  • 180 g soku jabłkowego
  • 100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1 laska cynamonu przełamana na pół
  • 1 kawałek skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (ok. 6 x 2 cm)

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 242 kcal / 1013 kJ
Πρωτεΐνη 24 g
Λιπαρά 7 g
Υδατάνθρακες 21 g
Φυτικές ίνες 2.3 g
Κορεσμένα λιπαρά 1 g
Νάτριο 435 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων