Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami

Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami

4.5 162 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 30 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 300 - 400 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
  • 250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 500 g boczniaków, świeżych pokrojonych w 2 cm paski
  • 1 łyżeczka papryki, mielonej
  • 100 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 300 g bulionu warzywnego, płynnego wegańskiego (patrz wariant)
  • 1 papryczka chili cayenne, suszona
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 gałązka mięty, świeżej tylko liście, posiekane

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 259.2 kcal / 1084.4 kJ
Πρωτεΐνη 10.5 g
Λιπαρά 12.7 g
Υδατάνθρακες 30.6 g
Φυτικές ίνες 9.3 g
Κορεσμένα λιπαρά 1.9 g
Νάτριο 1050.7 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων