Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini

Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini

4.5 1.6K βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 25 g oleju
  • 200 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w paski (5 x 0,5 cm)
  • 100 g czerwonej cebuli pokrojonej w 5 mm półplastry
  • 150 g marchewki pokrojonej w paski (5 x 0,5 cm)
  • 500 g przecieru pomidorowego, typu passata (patrz wariant)
  • 300 g wody
  • 100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
  • 300 g makaronu, świeżego, typu tortellini gotowego, z dowolnym nadzieniem

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 421.6 kcal / 1764 kJ
Πρωτεΐνη 13.9 g
Λιπαρά 17 g
Υδατάνθρακες 56.7 g
Φυτικές ίνες 6.2 g
Κορεσμένα λιπαρά 6 g
Νάτριο 964.1 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων