Śródziemnomorski chleb twarogowy na zakwasie

Śródziemnomorski chleb twarogowy na zakwasie

4.6 14 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 16ωρ. 40 λεπτ.
26 kromek

Υλικά

Zaczyn żytni (dzień 1.)
  • wody
    220 g
  • żytniego zakwasu chlebowego
    15 - 30 g
  • mąki żytniej razowej
    170 g
Ciasto właściwe (dzień 2.)
  • wody
    180 g
  • twarogu, chudego podzielonego na kawałki
    100 g
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
    400 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • ziół włoskich, mieszanych, suszonych np. tymianku, oregano, bazylii, rozmarynu
    3 łyżeczki
  • olej do natłuszczenia
  • skrobia ziemniaczana do oprószenia
  • liście szałwii, świeże
    2 - 3
  • kostek lodu lub pół szklanki wody (ok. 100 g)
    5 - 10

Διατροφή ανά 1 kromkę

Θερμίδες 84 kcal / 351.5 kJ
Πρωτεΐνη 3 g
Λιπαρά 0.6 g
Υδατάνθρακες 16.6 g
Φυτικές ίνες 1.2 g
Κορεσμένα λιπαρά 0.1 g
Νάτριο 194.5 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων