Śródziemnomorski chleb twarogowy na zakwasie

Śródziemnomorski chleb twarogowy na zakwasie

4.7 15 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 16ωρ. 40 λεπτ.
26 kromek

Υλικά

Zaczyn żytni (dzień 1.)
  • 220 g wody
  • 15 - 30 g żytniego zakwasu chlebowego
  • 170 g mąki żytniej razowej
Ciasto właściwe (dzień 2.)
  • 180 g wody
  • 100 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
  • 400 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 2 łyżeczki soli
  • 3 łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych np. tymianku, oregano, bazylii, rozmarynu
  • olej do natłuszczenia
  • skrobia ziemniaczana do oprószenia
  • 2 - 3 liście szałwii, świeże
  • 5 - 10 kostek lodu lub pół szklanki wody (ok. 100 g)

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 kromkę

Θερμίδες 84 kcal / 351.5 kJ
Πρωτεΐνη 3 g
Λιπαρά 0.6 g
Υδατάνθρακες 16.6 g
Φυτικές ίνες 1.2 g
Κορεσμένα λιπαρά 0.1 g
Νάτριο 194.5 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων