Bułki orkiszowe

Bułki orkiszowe

4.8 64 βαθμολογίες
Προετοιμασία 40 λεπτ.
Σύνολο 23ωρ. 40 λεπτ.
12 sztuk

Υλικά

Zaczyn typu poolish (dzień 1.)
  • 50 g wody letniej
  • 60 g mąki orkiszowej, razowej
  • 1 mały kawałek drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g)
Ciasto zaparzane (dzień 1.)
  • 150 g wody
  • 50 g mąki orkiszowej, razowej
Ciasto właściwe (dzień 2.)
  • 260 g wody
  • 10 g miodu
  • 400 g mąki orkiszowej, białej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 3 - 4 łyżeczki łuski babki płesznik (psyllium) (5 g, patrz wskazówka)
    3 - 4 łyżeczki łusek babki jajowatej, mielonych, (5 g, patrz wskazówka)
  • 2 łyżeczki soli
  • 5 g drożdży świeżych pokruszonych
  • olej do natłuszczenia
  • 1 łyżka soli morskiej, gruboziarnistej (προαιρετικό πεδίο)
  • 1 łyżka kminku (προαιρετικό πεδίο)
  • 5 - 10 kostek lodu lub ½ szklanki wody

Βαθμός δυσκολίας

δύσκολη


Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 154.4 kcal / 645.9 kJ
Πρωτεΐνη 6.4 g
Λιπαρά 1.1 g
Υδατάνθρακες 32.5 g
Φυτικές ίνες 6 g
Κορεσμένα λιπαρά 0.2 g
Νάτριο 393.1 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων